“Corona of geen corona, het leven gaat door”

“Corona of geen corona, het leven gaat door zolang er een wil. Ook al heb je een parttime werk en verdien je niet veel ermee, maar het helpt het hoofd boven water te houden. In deze tijd ga je heel wat moeten doen om het te overleven”, zegt Marisca in gesprek met Dagblad Suriname.

Zij is al een week bezig met het verkopen van levensmiddelen, schoonmaakmiddelen voor het huis en fruit langs de straat. “Wij moesten op korte termijn duurzaamheid creëren. Het is ondertussen al twee jaren dat wij in zo’n toestand zitten. Men klaagt, huilt van de honger en de pijn, maar er het is aan dovemans oren gericht. Er wordt daarbij ook ervoor gezorgd dat de situatie erger wordt dan dat het al is. Hoe ga je zo om met je medemens?” Marisca geeft aan dat zij en een paar vrienden al een tijdje zonder inkomsten zaten.

“Daarnaast moeten wij ook nog alle centjes voor onze vaste lasten betalen. Hoe verwacht men dat ik de betaling moet voldoen, als ik niets verdien?”, vraagt ze zich af. “Dus een oplossing moet uiteindelijk komen. Met hulp van kennissen in Nederland heb ik een paar spullen gekregen voor de verkoop en met behulp van vrienden hier verkoop ik ook vruchten.  Ik zit zeven dagen en elf uren per dag in een week met de verkoop en zie nog geen verschil. Ik ben er pas, maar blijf hopen dat het beter wordt.”

De kleine onderneemster zegt ook, dat zij samen met enkele anderen, die zij ook heeft geholpen om te verkopen, verspreid zijn op verschillende locaties. Wij zijn met ons drieën en kijken of het op verschillende plekken lukt met de verkoop”, aldus Marisca. “Wij zijn uiterst voorzichtig en communiceren ook veel met elkaar. Naarmate wij alles in de gaten kunnen houden, komt alles wel goed. Ik weet niet hoelang dit zal aanhouden, maar opgeven zullen wij zeker niet doen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!