“Een beetje hulp van buiten betekent veel”

“Een klein beetje van buiten betekent heel veel vooral in deze moeilijk periode”, zegt Mies van een kindertehuis. “De kinderen zijn al maanden thuis. We kunnen nergens gaan en vervoer laat het ook niet toe. Een bus in deze tijd huren is geen grap en sponsoren vinden gaat niet makkelijk. Een ieder heeft het nu letterlijk moeilijk. Vroeger kon je nog tellen wie of waar er hulp nodig is, maar nu zit een ieder erin”, zegt Mies.

“Wij hebben het ook niet zo makkelijk. Ondersteuning van het buitenland betekent heel veel, want om het zelf te overleven gaat het moeilijk. Je kan nu niet uit jezelf naar een winkel stappen om inkopen te doen voor 13 kinderen en dan gaat het niet alleen om eten, maar ook ondergoed, voor de meisjes andere privéspullen. Naast de vaste donor uit het buitenland is het ook geweldig als er nog een helpende hand van buiten komt. Dat krijg ik gelukkig ook als het kan en van mensen uit de buurt zelfs. Dit vind ik een geweldige samenwerking. Ook wordt erop gelet of de meisjes iets verkeerds doen of lastig gevallen worden in de omgeving. Een ieder let op elkaar hier, maar die ondersteuning maakt het compleet. Ook al hebben velen het moeilijk, maar de kinderen moeten niet overgeslagen worden, zeggen enkelen uit de buurt en ik vind dat dit ook verteld moet worden. Niet alleen in moeilijke tijden moeten we elkaar kennen, maar ook in tijden waarin wij gelukkig zijn”, aldus Mies. 

“Over het algemeen gaat het een beetje stroef met de tehuizen, maar zolang wij samen werken komt het heel goed. Niemand vraagt om in een moeilijke situatie te zijn, maar als er geholpen kan worden vind ik het een heel groot gebaar.”

TM

error: Kopiëren mag niet!