Moedige ouders doen donatie aan Vereniging Kinderartsen Suriname

Op 19 mei verloren Robin Cheu Choi en Alimah Bidoor hun pasgeboren zoon Myles. Myles is op 15 mei 2021 geboren, maar al gauw traden er complicaties op, waarbij extra kinderzorg noodzakelijk was. Op dat moment bevond de kinderzorg zich al in een kritieke toestand. Na 4 dagen verloor Myles echter de strijd. 

Ondanks de pijn en verdriet, hebben de moedige ouders van Myles ervoor gekozen om geld op te halen bij familie, vrienden en kennissen en te doneren aan de Vereniging Kinderartsen Suriname (VKS). 

Met deze donatie, in naam van Myles, zijn apparaten aangeschaft die een zeer belangrijke rol vervullen bij de opvang van premature en zieke pasgeborenen. De ouders van Myles hebben ervoor gekozen om 5 Neopuffs en 1 CPAP-apparaat te doneren. Dit heeft op vrijdag 29 oktober plaatsgevonden.

De Neopuffs zijn ten behoeve van het ’s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ) en het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Het CPAP-apparaat is ten behoeve van het ’s Lands Hospitaal die spoedig ook NICU level 2 zorg zal gaan uitvoeren. Met deze apparaten geeft Myles indirect aan elke prematuur of zieke pasgeborenen die hulp nodig heeft met ademhaling, weer leven. De vakgroep heeft in samenspraak met de ouders besloten om een sticker met het logo van het VKS en “Myles geeft leven” op elke apparaat te plakken. 

“Ouders van Myles, alhoewel wij weten dat het verdriet en de pijn om het heengaan van Myles, nooit geheel weg zal gaan, hopen wij dat doordat Myles indirect vele kleine Surinamers zal redden, de pijn gauw wat zachter wordt voor jullie”, aldus de Vereniging Kinderartsen Suriname.

error: Kopiëren mag niet!