Baithak Power: ‘Een muziekgroep met breed repertoire’

De artiestenbroeders Amit Sewgolam en Sachin Sewgolam zijn momenteel in Suriname. Ze  zijn vanwege een sterfgeval, het heengaan van Arwinesh Sahai, afgereisd. Hij was de manager van Baithak Power tevens hun neef en heeft enorm veel betekend voor de band. Wij brengen voor de muziekliefhebbers een update middels dit bericht.

Amit Sewgolam vertelt, dat Baithak Power een Nederlandse muziekgroep is met artiesten van Surinaamse afkomst. De huidige leden van Baithak Power zijn Amit Sewgolam, Jayant Mahabier, Sachin Sewgolam, Narinder Kalloe, Ashwien Mungar. De muziekgroep bestaat inmiddels al 21 jaar.

Het is een muziekgroep met breed repertoire. ‘We zijn van alle markten thuis’ wordt ook wel vermeld bij hun videoclips, daarmee verduidelijkt het team dat zij diversen muziekgenres spelen waaronder Bollywood, Chutney en onmisbaar is de Baithak Gana. In het jaar 2018 heeft de band haar laatste tour gehad naar ons land voor een optreden. In 2018 hebben zij ook voor het laatste een album uitgebracht.

“Voor het zingen van Baithak Gana ben ik geïnspireerd door mijn wijlen vader Radjoe Sewgolam tevens een legende in de muziekscene. Wij hebben geen recent album, omdat een cd hedendaags in Nederland niet verkoopt of gevraagd is en de kosten te hoog zijn. Met de komst van de Covid-pandemie hebben wij meer virtuele optredens gehad. Tal van live streams met inachtneming van de maatregel en zonder publiek. Met de versoepelingen hebben wij namelijk elk weekend een optreden.  Een boodschap aan alle muziekliefhebbers is het volgende, geniet van onze muziek en natuurlijk willen wij dat iedereen gezond en veilig blijft en go tek a spoitie”, aldus Amit Sewgolam. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!