Mega inzamelingsactie Stiwewa in Suriname en Nederland

Stichting Wintiwai en Omgeving (Stiwewa)  heeft een mega inzamelingsactie in voorbereiding. Voor onder meer 30 scholen in Paramaribo-Zuid zal de actie zijn gericht op de dringende noodzaak van materialen en middelen. Het gaat om scholen in de buurten Ramgoelamweg, Pontbuiten Ephraimzegen, Pontbuiten en Livorno.

De stichting heeft een goede samenwerking met de omliggende scholen. Stiwewa steunt deze scholen jaarlijks. De inzamelingsactie wordt niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland gehouden, vertelt voorzitter Robby Berghout.

In Nederland verloopt de inzameling al vlot, daar zijn zes personen actief betrokken om de zaken in goede banen te leiden. Dit jaar is de organisatie ook op zoek naar middelen voor de inrichting van het nieuwe gebouw dat onlangs werd geopend in Wintiwai.

Berghout laat weten, dat in Paramaribo de spullen naar twee locaties gebracht kunnen worden, een is op Noord de andere in Zuid. Gedacht wordt aan onder meer computers, printers, maar ook brushcutters, grasmaaiers en zelfs krijt voor de scholen. Een scala aan goederen die personen willen doneren is gewenst, laat de voorzitter van Stiwewa weten. Vanaf de tweede week van november zal de actie lopen via diverse mediahuizen. Berghout zegt dat het streven is om voor 1 december de middelen aan de scholen te doneren.

RB

error: Kopiëren mag niet!