FC Barcelona ontslaat trainer Koeman – Ajax-coach Ten Hag genoemd als mogelijke opvolger

Het bestuur van FC Barcelona heeft de samenwerking met coach Ronald Koeman beëindigd. Dat gebeurde enkele uren na de nederlaag in Madrid tegen Rayo Vallecano (1-0).

Afgelopen zondag verloor Barcelona in het eigen stadion Camp Nou van aartsrivaal Real Madrid (1-2). Met 15 punten uit tien duels staat Barça momenteel op de teleurstellende negende plek.

Barcelona maakte het vertrek van de 58-jarige Koeman in een kort bericht op de website bekend. “De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem geïnformeerd na de nederlaag tegen Rayo Vallecano. Ronald Koeman neemt donderdag afscheid van de ploeg. FC Barcelona wil hem bedanken voor zijn bewezen diensten en wenst hem succes in zijn carrière.”

Koeman hield zich na de wedstrijd in Madrid, waarin Memphis Depay een strafschop miste, nog op de vlakte toen hem naar zijn toekomst bij Barcelona werd gevraagd. “Ik weet niet of mijn positie in gevaar is. De nederlaag is niet het gevolg van onze houding of ons spel. Het niveau van het team is gedaald. We zijn zeer effectieve spelers kwijtgeraakt.”

Na het verlies in de topper tegen Real Madrid werd de auto van Koeman, met daarin ook zijn vrouw, bij het wegrijden uit het stadion belaagd door tientallen opgewonden fans. 

Clubicoon Xavi Hernández is volgens Spaanse media de favoriet om de ontslagen Ronald Koeman op te volgen als hoofdtrainer van FC Barcelona. De 41-jarige Xavi, die vrijwel zijn hele carrière voor de Spaanse topclub voetbalde, werkt sinds 2019 als trainer in Qatar bij Al-Sadd.

Ajax-trainer Erik ten Hag wordt ook genoemd als mogelijke kandidaat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: