LA Lakers en Brooklyn Nets behalen derde zege in NBA-competitie – LeBron de grote Lakers-man

De LA Lakers en Brooklyn Nets hebben in het weekeinde allebei hun derde zege van het seizoen behaald in de Noord-Amerikaanse NBA. In het eigen Staples Center won de Lakers met 113-101 van de Cleveland Cavaliers, met dank aan de terugkeer van LeBron James. 

Tegen zijn ex-ploeg stond LeBron James de afgelopen twee matches aan de kant met een enkelblessure uitblinker met 26 punten, 8 assists en 3 intercepties. Maar, van zijn 10 pogingen op driepunters miste hij er 9.

Carmelo Anthony en Russell Westbrook kwamen respectievelijk tot 24 en 19 punten. Na twee nederlagen op rij in het seizoensbegin en nog een derde verliespartij eerder deze week, zijn de Lakers dankzij de derde zege van het seizoen opgeklommen naar de negende plaats in de Western Conference.

Ook Brooklyn Nets kan na een aarzelende seizoensstart weer wat meer lucht inademen. In het Barclays Center bleken ze met 105-98 te sterk voor de Indiana Pacers. Het was uiteindelijk uitblinder James Harden die de thuisploeg over de streep trok met 29 punten, 8 assists en evenveel rebounds. Forward Kevin Durant deed daar nog eens 22 punten bij.

Miami Heat boekte de vierde zege in vijf wedstrijden, waarmee ze in de Eastern Conference voorlopig de leiding delen met New York Knicks. Miami Heat kan terugvallen op een uitstekende verdediging en dat merkte ook Charlotte Hornets: 114-99. Jimmy Butler scoorde 32 punten, 10 rebounds en 5 assists.

In het duel tussen Nikola Jokic en Luka Doncic heeft de man van Denver Nuggets aan het langste eind getrokken. Ondanks last van een knie lukte Jokic nog 11 punten en 16 rebounds achter zijn naam te zetten. De MVP (Most Valuable Player) van afgelopen jaar oogde fris en bracht Nuggets naar een comfortabele kloof van 31 punten voor het vierde kwart. De eindstand toonde 75-106 op het scorebord.

Klik hier voor de stand in de Eastern- en Western Conference!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: