Bayern München met 5-0 vernedert door Borussia Mönchengladbach

Bayern München heeft woensdag een blamerende 5-0-nederlaag geleden tegen Borussia Mönchengladbach in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi. ‘Der Rekordmeister’ kwam een dramatische openingsfase niet meer te boven.

Na twintig minuten was het al 3-0 in Borussia-Park. Kouadio Koné opende binnen twee minuten de score, waarna Rami Bensebaini de score opvoerde. Een van zijn goals kwam voort uit een strafschop.

Bayern speelde in de sterkste opstelling, maar bleek niet bij machte om iets terug te doen en kreeg vroeg in de helft nog eens twee tegendoelpunten. Breel Embolo maakte beide treffers. Bayern slaagde er na een serie van 85 wedstrijden niet in om te scoren.

In de afgelopen weken boekte Bayern behoudens een 1-2-thuisnederlaag tegen Eintracht Frankfurt overwegend grote zeges in de competitie en de Champions League. De ploeg van coach Julian Nagelsmann gaat na negen speelrondes aan kop in de Bundesliga.

Jeremie Frimpong kon met zijn eerste goal voor Bayer Leverkusen niet voorkomen dat zijn club pijnlijk werd uitgeschakeld. Het werd 1-2 tegen Karlsruher SC, dat uitkomt op het tweede niveau. Frimpong maakte in de 54e minuut gelijk met een schot in de bovenhoek, maar Choi Kyoung-Rok bezorgde Karslruher alsnog de zege.

Ook voor Jeffrey Gouweleeuw zit het bekertoernooi erop in Duitsland. De verdediger speelde met FC Augsburg met 2-2 gelijk bij Bochum en scoorde in de penaltyreeks, maar zag ploeggenoot Arne Meier als enige missen.