NCB verzet zich tegen verzoek om borgtocht

“Aryan Khan kan getuigen en bewijzen manipuleren” 

De NCB (Narcotics Control Bureau) heeft zich dinsdag verzet tegen het verzoek om borgtocht van Aryan Khan, de zoon van Shah Rukh Khan, die momenteel in hechtenis is voor de cruiseschepen-drugszaak. In zijn reactie op het verzoek om borgtocht van Aryan Khan zegt NCB aan het Hooggerechtshof van Bombay, dat Aryan Khan, de zoon van de Bollywood-acteur Shahrukh Khan, een invloedrijke persoon is en waarschijnlijk zal knoeien met bewijsmateriaal of justitie zal ontvluchten als hij wordt vrijgelaten op borgtocht.

Volgens rapporten verzet NCB zich tegen het verzoek om borgtocht van Aryan Khan. Beweerd wordt dat tijdens het onderzoek verzameld materiaal voornamelijk aan het licht bracht dat Khan een rol had gespeeld met betrekking tot de illegale aankoop en distributie van smokkelwaar. Verder wordt beweerd dat Khan smokkelwaar had gekocht van zijn vriend Arbaaz Merchant. Het duo had nauw met elkaar samengewerkt, wat voldoende is om strafbare feiten op grond van artikel 29 van de Wet op verdovende middelen en psychotrope stoffen (NDPS-wet) te worden verweten. De rol van de ene beklaagde is niet los te zien van de andere.

De strengheid van artikel 37 van de NDPS-wet tegen het verlenen van borgtocht is van toepassing, zei de NCB tegen het verzoek om borgtocht door Khan. Hoewel er geen substantie werd teruggevonden van Khan, was er voldoende materiaal in de vorm van WhatsApp-chats, foto’s, enz. om aan te tonen dat Khan een actief onderdeel was van de illegale drugsketen met andere medeverdachten. Tijdens het onderzoek zijn enkele internationale banden van Khan opgegraven die op het eerste gezicht wijzen op illegale verkrijging van drugs. Khan had contact met personen in het buitenland die deel uitmaakten van een internationaal drugsnetwerk.

De beëdigde verklaring die Prabhkar Sail heeft ingediend waarin wordt beweerd dat er sprake is van afpersing en corruptie door een NCB-officier, is door de NCB opgeroepen om te bewijzen aan te voeren. Sail had in de beëdigde verklaring beweerd dat Wankhede en de onafhankelijke getuigen geld probeerden af ​​te persen in de zaak. Hierop antwoordde NCB dat er geen bewijs was om deze bewering te staven.

Er zijn speculaties dat de maximale straf tegen Khan slechts één jaar gevangenisstraf zal zijn, puur gebaseerd op vermoedens wanneer NCB voldoende materiaal heeft om ingrediënten van samenzwering aan te tonen.

error: Kopiëren mag niet!