Aryan Khan op borgtocht vrijgelaten

Fans van Shah Rukh Khan vieren feest

De zoon van Bollywood-superster Shah Rukh Khan, Aryan Khan, die op 3 oktober werd gearresteerd in een vermeende drugsvangst aan boord van een cruiseschip door het Narcotics Control Bureau (NCB), is op borgtocht vrijgelaten. Fans van de superster zijn dolblij met het nieuws. Veel fans die posters ter ondersteuning van Aryan vasthouden, waren urenlang gestationeerd buiten de residentie van SRK, Mannat.

Aryan vroeg om borgtocht bij het Bombay High Court nadat zowel Magistrate als Sessions Court zijn verzoek om borgtocht hadden afgewezen.

Aryan Khan’s advocaat Mukul Rohatgi vertelde dinsdag aan het Bombay High Court, dat “de verzoeker is 23 jaar oud en verbleef eerder in Californië in de VS. Er was een cruise van Mumbai naar Goa en hij was uitgenodigd op de cruise als gast door ene Prateek Gaba. Er was geen terugvordering van de verzoeker en er was niets in zijn bezit. Er was geen aanleiding om mijn cliënt te arresteren.”

Rohatgi voegde toe: “Volgens mij is er geen consumptie of bezit en zelfs als het bewust bezit betreft, is de straf een jaar. Aryan wordt niet beschuldigd van sectie 27A van de NDPS-wet, aangezien het slechts één incident was. Ze hebben Aryan echter beschuldigd van samenzwering op grond van artikel 29. Het is een algemene, vage situatie. Hun beschuldiging van samenzwering is om sectie 27A te dekken en zodra het wordt ingeroepen, wordt de drempel voor het verlenen van borgtocht op grond van artikel 37 van de NDPS Act van kracht. Er is geen eerdere veroordeling in deze zaak”.

De advocaat zei ook dat er helemaal geen geval van samenzwering is. Dat is het standpunt van alle feiten voor de rechtbank. “Ik geef geen consumptie of gebruik toe”, stelde de advocaat namens Aryan Khan.

De raadsman van de NCB, ASG Anil Singh, verzette zich donderdag tegen het verzoek om borgtocht van Aryan: “Aanvrager Aryan Khan is geen consument uit de eerste hand. Hij is een regelmatige consument sinds de laatste 2 jaar volgens de gegevens. Een daarvan is een geheime notitie over informatie over drugs 11-12 personen die op cruise gaan. Van de 11 werden er 8 aangehouden. Vrijwillige panchanama, vrijwillige verklaring, mobiele telefoon en WhatsApp-chats op digitaal apparaat, dit zijn records die zelfs voor de speciale rechtbank zijn geproduceerd. Aachit (verdachte nr. 17) is een drugshandelaar en hij werd later aangehouden en niet op cruise. Mijn stelling is dat de aanvrager die heeft behandeld of zelfs pogingen heeft ondernomen om ermee om te gaan, sectie 28 volledig van toepassing is en als hij deel uitmaakt van samenzwering, dan is sectie 29 van toepassing. Dus de persoon die niet daadwerkelijk in het bezit van drugs is gevonden, maar er is een poging gedaan om commerciële hoeveelheden aan te pakken. Hij maakt deel uit van een samenzwering die betrekking heeft op commerciële hoeveelheden.”

Hij voegde eraan toe: “Arbaaz is zijn jeugdvriend. Hij was naar het huis van Aryan gegaan. Beiden reisden in de auto naar de internationale cruiseterminal waar ze werden onderschept. Ze moesten in dezelfde kamer blijven als ze aan boord waren gegaan van de cruise. Bij Aryan werd het bewuste bezit van smokkelwaar gevonden”.

De Bombay HC verleende borgtocht aan Aryan Khan en medeverdachte Arbaaz Merchant en Munmun Dhamecha. HC stond hun pleidooien toe tegen de afwijzing van hun borgtochtverzoeken door de speciale NDPS-rechtbank in een NCB-drugszaak.

Bollywood-beroemdheden zoals Raveena Tandon, Hrithik Roshan, Pooja Bhatt, Sussanne Khan, Suniel Shetty, Hansal Mehta en Mika Singh toonden onder andere hun steun aan Shah Rukh Khan en zijn familie na de arrestatie van Aryan Khan.

error: Kopiëren mag niet!