Afghanistan geconfronteerd met ernstige voedselcrisis

Meer dan de helft van de bevolking van Afghanistan – ongeveer 22,8 miljoen mensen – zal deze winter honger lijden, tenzij er dringend actie wordt ondernomen, heeft het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) gewaarschuwd.

De gecombineerde gevolgen van droogte, conflicten, Covid-19 en de economische crisis hebben de levens, het levensonderhoud en de toegang van mensen tot voedsel ernstig aangetast, aldus het WFP woensdag 27 oktober.

Uit het rapport Integrated Food Security Phase Classification (IPC) blijkt dat meer dan een op de twee Afghanen tijdens het magere seizoen van november 2021 tot maart 2022 te maken zal krijgen met een crisis- (IPC-fase 3) of noodsituatie (IPC-fase 4) van acute voedselonzekerheid. dringende humanitaire interventies om in de basisvoedselbehoeften te voorzien, middelen van bestaan te beschermen en een humanitaire ramp te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: