Setish Bindraban: “Mi no Habi Moni” is een muzikale Sranan Boskopu

De bandleider en trompettist Setish Bindraban heeft een nieuwe compositie gelanceerd met een bijbehorende videoclip. De populaire muziekgroep Sabroso uit Nederland brengt met “Mi no Habi Moni” een maatschappelijke boodschap over aan het Surinaamse volk.

Het nummer is geschreven en gearrangeerd door Setish Bindraban. Om de woorden “wi na alla sranan mang” kracht bij te zetten heeft Setish medewerking gekregen van zijn collega’s meester fluitist Ronald Snijders, Stanlee Rabidin (Zang) en Errol Burger (Zang). De inspiratie voor deze compositie heeft hij gehaald uit zijn recente bezoek. 

“Ik ben een muzikant zonder politieke kleur en probeer op deze manier mijn muzikale bijdrage als diaspora te leveren. De reden om dit nummer te componeren was meer bedoeld om de Surinamers op een muzikale manier bewust te maken dat men ook moet denken aan de minder bedeelden in het land. Maatschappelijke ontevredenheid is vaak een voedingsbodem om apartheid en verdeeldheid te zaaien en daar moeten wij als Surinamers te allen tijde voor waken. Dit nummer heeft geen commerciële boodschap maar ik hoop dat het toch door de Surinaamse Media en zeker de verschillende radiostations zal worden opgepakt gezien het maatschappelijk karakter van het nummer”, aldus Setish Bindraban in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!