Hoofdinspecteur Reumel woont in Washington, VS, Global Leadership Forum bij

Hoofdinspecteur van het Korps Politie Suriname Marcha Reumel is één van de sprekers geweest tijdens het Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum in Washington, Verenigde Staten. Reumel heeft afgelopen woensdag in haar speech haar visie naar voren gebracht over hervormingen die zij nodig acht en dus ook aanbeveelt binnen het politieapparaat, niet alleen in Suriname, maar ook op internationaal niveau van samenwerking.

De Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum met als thema ‘Global Leadership Forum for a Resilient and Inclusive World’ is een 5-daagse conferentie van 18 tot 22 oktober, zo bericht het ministerie van Justitie en Politie vrijdagmiddag 22 oktober.

Zij vindt hervormingen erg belangrijk, want op die manier kan wereldwijd een betere integratie ontstaan van het politiewezen binnen de sociale maatschappij. Er zal daarbij een methode gebaseerd op een wetenschappelijke aanpak gehanteerd worden. “Politieagenten en burgers komen met de aanbevolen internationale aanpak in een betere verhouding tot elkaar te staan, en dat is ook op mondiaal niveau zeer nodig”, betoogde Reumel. 

De hoofdinspecteur heeft ook haar master graad in Onderwijskunde. Ze werd door de Amerikaanse ambassade in Suriname en het Internationaal Instituut voor Onderwijs in Washington DC als enige uit Suriname geselecteerd voor deelname aan het internationale Hubert H. Humphrey Fulbright exchange Fellowship Program 2021- 2022. 

Momenteel bevindt zij zich met professionals, geselecteerd uit ruim 180 landen, in de Verenigde Staten, waar zij zich gedurende een jaar aan de Penn State University in de staat Pennsylvania studeert. Het is de bedoeling dat gedurende deze periode haar competenties naar internationaal niveau worden getild.

De Surinaamse geeft aan, dat zij naast de studie zoveel als mogelijk politieorganisaties en andere securitybedrijven bezoekt om haar verder te bekwamen. Bij terugkeer wil zij op het niveau van leiderschap veel beter functioneren, omdat het doel van dit programma gericht is op het ontwikkelen van competenties van toekomstige leiders. “Ik geef al leiding dus het kan allemaal alleen maar beter worden. Verder zal ik niet alleen voor het ministerie van Justitie en Politie of het Korps Politie Suriname van meerwaarde zijn. Als Surinaamse wil en zal ik ter ere van mijn land naar vermogen mijn kennis en kunde ter beschikking stellen op nationaal en internationaal niveau”, aldus hoofdinspecteur Marcha Reumel.

error: Kopiëren mag niet!