Beruchte 20-jarige crimineel ‘Tooty’ te De Goede Verwachting aangehouden

Agenten van het politiebureau Latour hebben zondag 17 oktober de 20 jarige beruchte R.C. alias ‘Tooty’ aangehouden. De verdachte beroofde in de maand mei en juli twee jongens die op straat liepen van hun mobiele telefoons. Daarnaast bracht hij ook dit jaar een man tijdens een ruzie verwondingen toe met een bijl. Het slachtoffer liep een armfractuur op en werd voor medische behandeling verwezen naar de orthopeed, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdagavond 22 oktober.

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober maakte R.C. zich schuldig aan een woninginbraak aan de Menkendam. Bij die inbraak ging hij er vandoor met een televisie, een microwave, twee gascilinders van 28 lbs en een geldbedrag in SRD. Na de aangifte van deze inbraak stelde de politie op 16 oktober een onderzoek in en werden de weggenomen goederen, met uitzondering van het geldbedrag, op het woonadres van de verdachte aangetroffen en inbeslaggenomen.

Bij die gelegenheid werden in eerste instantie drie bewoners als verdachte aangemerkt en aangehouden. Naderhand kwam tijdens het politieonderzoek naar voren, dat R.C. de goederen naar de woning had gebracht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de drie na te zijn verhoord heengezonden. De goederen werden vervolgens afgestaan aan de eigenaar.

Agenten zagen op 17 oktober de verdachte te De Goede Verwachting. Bij het zien van de politie zette de jongen het op een lopen. Ondanks waarschuwingsschoten om hem tot stoppen te dwingen, zette hij zijn vlucht voort. Op een bepaald moment hield de verdachte zich schuil in een bosschage aan de Purmerendweg. Na een zoekactie van de politie werd hij in het bosschage gevonden en aangehouden.

Tegen de verdachte zijn meerdere aangiften gedaan. Hangende het onderzoek is R.C. na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!