Etnel vraagt pasklaar antwoord voor verhoogde stroomtarieven

Assembleelid Patricia Etnel (NPS) kan zich absoluut niet vinden in de benadering van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) inzake het vraagstuk van verhoogde stroomtarieven. De benadering van de minister is er één van “dit is het tarief, en daar kan ik niets aan doen”. Volgens de parlementariër lijkt het alsof de regering de bevolking niet begrijpt.

Ze deed donderdagmiddag in De Nationale Assemblee tijdens een openbare vergadering een dringend beroep op de minister c.q. de regering om met een pasklaar antwoord te komen voor de groep sociaal zwakkeren in de samenleving die ondanks bezuinigingen de verhoogde stroomtarieven toch niet kan betalen. Deze groep in de samenleving verwacht niets anders dat de regering met een oplossing voor hun komt.

Met betrekking tot het Covid vaccinatiebeleid vindt Etnel ,dat de benadering van de regering een heel andere moet zijn dan de huidige. Ze gaf aan dat zoals het er nu aan toe gaat, mensen worden gestigmatiseerd.

De regering moet een “saka fasi” benadering toepassen, gebaseerd op respect en communicatie gericht op de andere mee te krijgen.  “We moeten een ieder mee krijgen om zich te laten vaccineren. Dat kan alleen op basis van respect voor elkaar”, vindt ze. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!