Zandwegen district Saramacca worden bezand

Verschillende zandwegen in het district Saramacca worden momenteel bezand door het districtscommissariaat van Saramacca, dit in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken (OW) en het commissariaat Wanica Noord-West. In het ressort Tijgerkreek is maandag 18 oktober een aanvang gemaakt met het voorgenomen project, zo bericht OW donderdagavond 21 oktiber.

De onverharde wegen in dit district verkeerden al geruime tijd in slechte staat. Zowel districtsbewoners als bezoekers van Saramacca hebben meerdere malen aan de bel getrokken om dit jarenlange issue aan te pakken.

Het ministerie van Openbare Werken en het commissariaat Wanica Noord-West hebben vervolgens besloten om in te komen met een pick-up, inclusief bestuurder. Ondernemer Radjoe Chotkan, die woonachtig is in het district, stelde een loader beschikbaar voor het inladen van het zand, dat afkomstig is van OW. 

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca stelt, dat het zand veel eerder door OW beschikbaar was gesteld, maar dat de wegen door recente enorme regenbuien niet konden worden bezand. De districtscommissaris stelde dat haar commissariaat is ingekomen met een tractor en brandstof, want om de slechte zandwegen van het district te bezanden is ongeveer 800 tot 1.000 m3 zand nodig.

“Indien er meerdere pick-ups worden ingezet dan kunnen de wegen binnen drie weken van het nodige zand worden voorzien.”

error: Kopiëren mag niet!