VP Brunswijk: “Geen enkele occupatie zal meer worden getolereerd”

De regering zal geen enkele occupatie meer tolereren. Er is een wet in het parlement aangenomen die occupatie strafbaar stelt en de regering gaat optreden in de kwestie van occupatie op het Dalian woningbouwproject in Paramaribo-Noord. Dit deelde vicepresident Ronnie Brunswijk donderdagmiddag mee in de Nationale Assemblee.

Brunswijk zei, dat toen de occupatie ter ore was gekomen, de regering terstond de politie erop af heeft gestuurd. Er is volgens Brunswijk niet voor gekozen meteen hardhandig op te treden. De bezetters zijn aangezegd zich van het woningbouwproject te verwijderen. Ze hebben daartoe tot vrijdag de tijd, “en als dat niet gebeurd dan hebben we geen andere keus dan op te treden”, aldus de vicepresident. Volgens hem neemt de regering deze zaak serieus.

Brunswijk wees erop, dat in het recent verleden er occupaties zijn geweest op het woningbouwproject Sunny Point en ook op Texas. Tot de dag van vandaag is de regering nog bezig dit probleem op te lossen. De situatie op het Dalian woningproject ziet er volgens Assembleeleden die de aandacht van de regering er voor vroegen “erg grimmig”. 

SS     

error: Kopiëren mag niet!