Man (48) verdacht van diefstal geld en halsketting thuis bij zijn oom

De 48-jarige M.A. is donderdag 14 oktober door de politie van het bureau Latour aangehouden op verdenking van de diefstal van geld en een gouden halsketting uit de woning van zijn oom, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 21 oktober.

Een oom had van de diefstal aangifte tegen M.A. gedaan en verklaarde bij de politie dat zijn neef de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober bij hem had doorgebracht. De oom verliet op 11 oktober omstreeks 07.30 uur de woning om naar een buurman te gaan. Hij liet dat zijn neef weten, die in de woonkamer lag te slapen.

Toen de oom na een half uur weer thuis kwam, ontdekte hij dat een geldbedrag in SRD en zijn gouden halsketting uit zijn slaapkamer waren verdwenen. De zak waarin het geld en de halsketting zaten, trof hij gescheurd op de vloer aan. Daarnaast constateerde de oom, dat de inhoud van een fles palm die hij achter zijn bed had verscholen minder was geworden. Aangezien hij geen sporen van braak zag confronteerde hij zijn neef met de diefstal.

M. gaf hem te kennen niets van de diefstal af te weten. Hij hield zijn oom wel voor, dat hij tijdens zijn afwezigheid zonder toestemming in zijn kamer was geweest en slechts een slok palm had gedronken. 

Agenten spoorden de neef op en hielden hem op 14 oktober aan. Het geld en de halsketting zijn nog niet achterhaald.

De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!