Ministerie van Buitenlandse Zaken roept bedrijven op voor deelname aan Expo 2020 Dubai

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) roept het bedrijfsleven op voor deelname aan Expo 2020 Dubai. Deze wereldexpositie vindt plaats van 1 oktober tot 31 maart 2022 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. 

De expositie heeft als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ en de drie sub thema’s  ‘Opportunity’, ‘Mobility’ en ‘Sustainability’. Suriname neemt deel onder het subthema ‘Sustainability’. Minister Albert Ramdin van BIBIS zegt, dat om duurzame groei en ontwikkeling te creëren het belangrijk is dat een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken. 

Het terrein van de Expo, tussen de steden Dubai en Abu Dhabi, beslaat een oppervlakte van 4.38 km2. Er zijn 192 deelnemende landen met circa 44.000 bedrijven, waar ongeveer 25 miljoen bezoekers worden verwacht, inclusief 5,5 miljoen zakenlieden. Dit biedt een uitstekend platform voor Suriname om haar producten en diensten te tonen.

Belangstellenden kunnen contact maken op email: [email protected] of [email protected]

Deze wereldexpositie zou oorspronkelijk plaatsvinden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021, maar werd uitgesteld vanwege de Covid-19 pandemie. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gepaard gaan met deelname aan de expo.

Gedurende de expo wordt een dag gewijd aan een deelnemend land. De dag voor Suriname valt op zaterdag 27 november. In het kader hiervan zal een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een bezoek brengen aan de expo in de periode 27 november tot 3 december. Bezoekers voor de Dubai Expo dienen volledig te zijn gevaccineerd tegen het Coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!