Dharm Mungra hekelt ‘verwarrende uitspraken’ omtrent Covid-bestrijding

Dharm Mungra, voorzitter van De Nieuwe Leeuw, kan zich niet vinden in publicaties van personen, ook al zijn dat artsen, die tegen het vaccineren tegen Covid-19 zijn. “Toppers in de wereld, uiteenlopend afkomstig van laboratoria tot universiteiten, buigen zich over dit probleem.”

Mungra kan zich niet voorstellen dat er recentelijk beweringen zijn gedaan door twee artsen in Nederland die kritisch waren over de vaccins. De uitlating ‘beter niet iedereen vaccineren, het coronavirus verdwijnt toch niet’ vindt Mungra helemaal misplaatst.  “Men doet uitlatingen terwijl de gemiddelde burger niet over de juiste kennis beschikt om na te gaan of dit wel klopt”, zegt Mungra. Volgens de voorzitter van De Nieuwe Leeuw zijn dit soort uitspraken pas van gewicht als de uitlatingen worden gepubliceerd op toonaangevende fora, waaronder ook in wetenschappelijke vakbladen. “Daar lezen personen van hetzelfde denk en opleidingsniveau de gepubliceerde bevindingen en meningen.”

Volgens Mungra is dit de juiste weg vanwege de bijdrage die gerenommeerde instituten kunnen leveren. “Nu bereik je alleen maar verwarring”, laat hij weten. Iedereen heeft wel een mening, merkt hij op. Hij vergelijkt de huidige situatie met een schip waarvan iedereen een mening heeft over de te varen koers. “Dat komt, omdat velen zich deskundig noemen en allerlei verhalen vertellen aan het grotere publiek”, vervolgt Mungra. Hij is daarom van mening dat de gerenommeerde instituten publicaties op hun juistheid zouden moeten beoordelen. Op die manier zou de juiste informatie komen bij de samenleving. “Tot nu toe is gebleken dat vaccineren beter is dan niet vaccineren”, zegt Mungra tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!