Guyanese president roept investeerders op bij Expo 2020 Dubai

In november speciale Suriname week op wereldexpeditie

De Guyanese president dr. Irfaan Ali vertelde gisteren aan investeerders in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dat Guyana klaar is om zich te transformeren in de toekomst en dat het een open economie is met een investeerder vriendelijk beleid. 

“We hebben investeerders nodig”

Het Guyanese staatshoofd, die de hoofdtoespraak hield tijdens de viering van de nationale feestdag van Guyana op Expo 2020 Dubai, benadrukte niet alleen het potentieel van ons buurland, maar ook de strategische ligging, de harmonieuze diversiteit en de natuurlijke attracties. De Guyanese president zei, dat zijn regering bedrijfsvriendelijk is en dat zijn land wetten heeft die “het recht op eigendom beschermen en die ook de vrijheid bieden om winsten te repatriëren”.

“We hebben investeringen nodig om onze transformatieve agenda te stimuleren en we willen graag investeringen in alle sectoren aantrekken.” Om het potentieel van Guyana te benadrukken, somde de president verschillende feiten over het land op, waaronder het groeitraject; zijn natuurlijke rijkdom, zijn huidige positie op de investeringsradar vanwege zijn olie, en zijn veelheid aan sectoren, waaronder landbouw, die de capaciteit en het potentieel hebben voor enorme uitbreidingen.

Guyana Dag

De Guyanese president was eerder aangekomen in Dubai voor de Dubai 2020 Expo. Kort na aankomst ontmoette hij vertegenwoordigers van de ministeries van Presidentiële Zaken en Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten. Het Guyanese staatshoofd was voor een toespraak in het kader van de Guyana National Day die gisteren in het Guyana-paviljoen werd gehouden. President Ali wordt vergezeld door de Guyanese First Lady,  Arya Ali, de Guyanese minister van Financiën, Dr. Ashni Singh, en de Guyanese ministers van Toerisme, Oneidge Walrond en Cultuur Jeugd en Sport, Charles Ramson Jr en andere functionarissen. 

Suriname op de expo 

President Chandrikapersad Santokhi gaat in de laatste week van november naar de Expo 2020 Dubai. Aan de Expo 2020 Dubai nemen 192 landen deel en het evenement zal naar verwachting ongeveer 25 miljoen bezoekers, 5,5 miljoen zakenlieden en 44.000 bedrijven trekken. Het belangrijkste moment voor Suriname tijdens dit evenement is de nationale week die op 27 november begint. Het gaat dan om nationale dagen, waarbij de landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben. Samen met president Santokhi zullen ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleden meereizen.

error: Kopiëren mag niet!