SEMiF financiert Cassavefabriek-project

Duurzame cassave productie gegarandeerd

Bestuursleden van Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMiF) en leden van de stichting Wens die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het Cassavefabriek project, hebben afgelopen vrijdag een veldbezoek gebracht aan het dorp Drietabiki.

Fidelia Graand-Galon, bestuurslid van SEMiF, heeft tijdens dit veldbezoek het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vertegenwoordigd.

Het project heeft tot doel landbouwers te stimuleren en landbouwarealen uit te breiden en hun leefgebied op verantwoorde wijze tot ontwikkeling te brengen. Bij oriëntatie is gebleken, dat de traditionele kennis over de cassavesoorten en de grondstructuur aanwezig is, waarbij een duurzame cassaveproductie en het produceren van kwak gegarandeerd is. Echter is het heikel punt, het ontbreken van investeringskapitaal.

De delegatie bestond verder uit het bestuurslid M. Ramdas, personeelsleden van stichting SEMiF en overige leden van stichting Wens. In het SEMiF bestuur zijn ook IAmGold en Grassalco vertegenwoordigd, aldus bericht het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. 

error: Kopiëren mag niet!