Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur eist dat sollicitanten kopieën van hun diploma’s waarmerken

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur eist van sollicitanten dat ze de kopieën van hun diploma’s moeten gaan waarmerken bij het instituut waar het diploma is behaald. Dat is Donavan overkomen die als econoom is afgestudeerd aan de universiteit en ook  een pedagogisch getuigschrift heeft behaald op het IOL (Instituut voor de Opleiding Van Leraren).

Donavan zegt in een gesprek met Dagblad Suriname, dat hij SRD 200 moest betalen voor het waarmerken van zijn diploma op de universiteit en SRD 100  op het IOL. Ook moest hij op maandag de kopieën van zijn diploma’s op het ministerie van Onderwijs laten waarmerken. Daarvoor betaalde hij SRD 150. Dat komt in totaal op een bedrag van SRD 450. 

“Bovendien krijg je die stukken ook niet op dezelfde dag terug. Dus je begrijpt wat voor loperij dat met zich meebrengt. Om nu te gaan solliciteren bij het ministerie moet je zoveel kosten maken. Vooral voor iemand die pas gaat werken, zijn de kosten te hoog. Bovendien vallen de universiteit en het IOL onder het ministerie, hoe kunnen ze dan twijfelen aan het diploma? Kunnen ze niet vanuit het ministerie de instituten /opleidingen de informatie opvragen van zo een sollicitant als die daadwerkelijk is afgestudeerd?”, vraagt Donavan zich af. “Je bespaart de sollicitanten een heleboel tijd, energie en kosten.”

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat dit een vereiste is, omdat een heleboel valse  documenten de afgelopen jaren opgedoken zijn. “Met het waarmerken wil het ministerie voorkomen dat dit tafereel voortgang vindt.”

VP/SK

error: Kopiëren mag niet!