“Je hosselt dagelijks, maar bereikt niet veel”

Standhouders van zondagsmarkten vinden het heel fijn om weer te verkopen. Shaira, die elke zondag met haar oma mee doet met de verkoop, geeft aan dat zij alleen op de zondag kunnen verkopen. “Door de weeks ben ik op school en aan het werk. Mijn oma verkoopt dan voor het huis. Op de zondag verkopen wij aan de Tourtonnelaan.  Op deze dagen kan je iets extra verwachten en de verkoop gaat ook sneller”, zegt Shaira.  

Haroen, die ook aan de Tourtonnelaan verkoopt, zegt dat hij wel dagelijks aanwezig is. “De verkoop langs de straat gaat niet altijd vlot, maar zo lang je drukte hebt kan je een goede verkoopdag verwachten. Het gaat helemaal niet goed, als ik het moet hebben over de situatie in het land. Kijk, je hosselt dagelijks, maar bereikt niet wat je hebt berekend. Vroeger had je nog tijden waarbij je verrast werd met een lege verkoopstand, maar nu heb je alleen dagen waarbij je verlangt, dat het zo goed gaat of zelfs dat je de helft hebt kunnen verkopen. Als het zo door blijft gaan, zal er helemaal geen sprake meer zijn van zelfstandige ondernemers. Het volk wordt op zo een manier gebroken. Er moet een goed plan komen waarbij wij als klein ondernemers het toch halen of overleven. Er zijn intussen al velen die het op hebben opgegeven. Ik probeer het te overleven.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!