Prijzen klaargemaakte voeding ook verhoogd

“Alles draait letterlijk en figuurlijk om betalen. Over de prijzen zullen we niet praten, die blijven maar stijgen en veranderen dagelijks”, zegt een burger tegenover de krant.  “Over straat eten kopen is handig, maar je schrikt van de prijzen die je hoort. Een klein portie voeding die ik vroeger tussen de SRD 10 en 15 kocht is nu tussen de SRD 35 en SRD 45. De prijzen zijn overal verschillend, dat zakje rijst die je bij enkele nog gratis kreeg of slechts voor SRD 2.,50 is nu ook duurder.” 

Een warunghouder geeft aan, dat alles intussen duurder is geworden en dat heeft geleid tot het verhogen van de prijzen per portie.

“Het is voor een ieder moeilijk geworden, je hebt klanten die nu niet eens toespijs bestellen, maar gewoon gekookte rijst. Dit geeft al aan, dat er een verandering moet komen in de prijzen in de winkels. Ook zijn de prijzen van roti, groenten en kip of een blanco roti verhoogd. Een blanco roti was toen SRD 2,50, maar is nu tussen de SRD 10 en SRD 15. Daar speelt het formaat ook een rol, maar over het algemeen is alles overdreven duur geworden. We gaan de prijzen moeten aanpassen, anders gaat er in de toekomst een rotishop, warung of restaurant minder zijn. En mijn deuren sluiten kan ik niet. Dat kunnen mijn gezin en ik niet permitteren en dan heb je ook mensen die werkloos zullen zijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!