Verwaarlozing sportveld Brokopondo Centrum

Het sportveld in Brokopondo Centrum, de hoofdplaats van het district, staat onder hoog wied. Dit sportveld beschikt ook over een atletiekbaan. De stalen tribune die in 2010 gebouwd is, is helemaal verwaarloosd. Nu zijn de jongeren van Centrum verstoken van sportbeoefening. Ze moeten nu zelf alternatieven zoeken om toch te kunnen sporten.

“Waarom het speelveld niet wordt onderhouden weet ik niet”, zegt een man. “Op deze manier wil men sportbeoefening bevorderen?”, vraagt hij zich af. Het districtscommissariaat zou arbeiders moeten inzetten om het te onderhouden, want het is een sportveld dat onder beheer staat van de overheid, in dit geval Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. 

“Het commissariaat heeft eerder gesteld, dat er geen middelen zijn om werkzaamheden als zodanig uit te voeren, maar om een sportveld te onderhouden heb je niet veel nodig”, zegt een vrouw. “Dit is gewoon slecht beleid van de huidige districtscommissaris (Ludwig Mendelzoon).” “Onder de vorige districtscommissarissen werd het wel onderhouden”, geeft een gepensioneerde man aan, “ondanks de al schaarse middelen destijds”. “Hij moet de middelen gaan zoeken, ook bij lokale bedrijven zoals de anderen het deden.”

Het commissariaat om een reactie gevraagd was vooralsnog niet bereikbaar.

VP

error: Kopiëren mag niet!