“Back2school” motivatie sessie door JCI Paramaribo

JCI (Junior Chamber International) Paramaribo houdt vrijdag 15 oktober een “Back2school” motivatie sessie voor leerlingen en studenten tussen de 15 tot 22 jaar. Dit is geheel gratis en zal via Zoom plaatsvinden. De studenten konden zich tot donderdag 14 oktober nog laten registreren.

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Jeanelle Hellings, Director Motivate 2021, dat JCI Paramaribo elk jaar motivatie sessies organiseert voor jongeren. Wegens de Covid-19 pandemie hebben zij in het jaar 2020 geen motivatie sessie kunnen organiseren.

“Wij zijn anno 2021 al 3 jaren hiermee bezig. Het begon in 2018 als een activiteit van de kamer en werd in 2019 tot heden gemaakt tot een project.” Binnen de JCI worden activiteiten en projecten uitgevoerd. Het verschil tussen een project en activiteit is: “Een project wordt goedgekeurd door de leden in de kamer om uitgevoerd te worden, terwijl er bij een activiteit geen toestemming vanuit de leden nodig is voor de uitvoering.”

Inmiddels heeft JCI Paramaribo al 45 geregistreerden voor de Back2school motivatie sessie. Hellings geeft te kennen, dat zij gemerkt hebben dat jongeren ook door de Covid-19 pandemie getroffen zijn. “Vaak zijn zij een vergeten groep.” Hellings stelt dat het onderwijs meerdere malen in het jaar is onderbroken. De leerlingen en studenten hebben zich hierdoor moeten aanpassen aan verschillende zaken zoals het volgen van online lessen (afstandonderwijs), schoolpakketten ophalen, zelfstudie, etcetera. “Dit heeft in zekere mate ertoe geleid, dat de leerlingen en studenten minder gemotiveerd zijn. Daarnaast heerst er ook angst van wel of niet naar school gaan.”

JCI Paramaribo heeft dus eraan gedacht om een Back to School Motivatie sessie voor leerlingen en studenten te organiseren om ze gemotiveerd en met frisse moed een aanvang te laten maken van het nieuwe schooljaar. Daarnaast ook tools en tips te geven om met uitdagingen om te gaan zoals hun doelen stellen en nastreven in onzekere tijden, zoals de Covid-19 pandemie. 

JCI Paramaribo hoopt jongeren te stimuleren met hun verdere ontwikkeling. Tools en tips te geven hoe het maximale te bereiken in het leven ongeacht wat op hun pad komt. “De tools en tips die ze krijgen zijn niet alleen voor hun studie, maar voor hun hele leven. En wij hopen dat deze jongeren ambassadeurs worden en het geleerde tijdens deze motivatie sessie verder vertellen aan hun peers”, aldus Hellings.

SK

error: Kopiëren mag niet!