Onbetrouwbare bestuurders

Ondernemer Romeo Simons (zie foto top) van JST-Keuringsinstantie gevestigd op de hoek van de Max Woiski- & Mozartstraat in Paramaribo heeft geen hoge pet op van de Stichting Herkeuringen Motorrij-en voertuigen Suriname, onder leiding van Leo Brunswijk.

Tarieven worden opgelegd

“Er zijn onderhandelingen gevoerd tussen de Vereniging Keuringsinstanties en de Stichting Herkeuringen Motorrij-en voertuigen Suriname. Tijdens de beraadslaging werd onder andere een tarievenstructuur bepaald, of beter gezegd opgelegd want de tarieven zijn bij lange na niet voldoende om de keuringsinstanties in bedrijf te houden.”

Falende minister

“Ondanks het feit dat wij al benadeeld worden, maakt de Stichting Herkeuringen Motorrij-en Voertuigen Suriname er geen werk van om de nieuwe tarievenstructuur te effectueren. Wij zijn nu vele maanden verder zonder dat de minister van Justitie en Politie heeft omgekeken naar de keuringsinstanties.”

Flauw excuus

“Het excuus van de bewindsman, dat het de schuld is van een dralende Staatsraad die zich moet buigen over de tariefsverhoging, komt onbetrouwbaar over. Mijn vraag is of de Staatsraad zich ook buigt over andere tariefs- en prijsverhogingen? Ik denk van niet. Wij worden straal voor de gek gehouden door de minister, zijn regeringskameraden en het bestuurssysteem.”

Ondeugdelijk

“Het is publiekgeheim dat de keuringsapparaten van de politie te Geyersvlijt al eeuwen voor geen cent deugen. Een particuliere keuringsinstallatie zou meteen gesloten worden vanwege het niet voldoen aan de eisen, maar de politie mag van de staat blijven rommelen. De tarieven bij de keuringsdienst van de politie zijn wel de lucht ingeschoten. Een voorbeeld hiervan is het plastificeren van een keuringsbewijs, dat gezien de prijs een luxe is geworden. Er zijn vele punten (zaken) die besproken, opgelost en doorgevoerd moeten worden”, aldus keuringsinstantiehouder Simons.”

HD

error: Kopiëren mag niet!