Kledingzaken en supermarkten kunnen zich nauwelijks bedruipen

Door de huidige situatie in het land dreigen ook kledingzaken en supermarkten de deuren te sluiten. Sandra, die werkzaam was bij een kledingzaak, zit nu al drie weken zonder werk. “Ik ben  al ongeveer een week aan het zoeken naar een baan.” De kledingzaak waarin  zij werkzaam was heeft de hoop opgegeven. Sandra die dagelijks op het werk was geeft aan dat je wel consumenten had, maar geen kopers.

“Je had veel mensen die maar een kiekje in de zaak namen en daarna wegliepen of anderen die slechts voor informatie over de prijs wilden. Voor een week kon ik letterlijk maar zeven klanten tellen die iets gekocht hebben. In de zaak waren nog twee dames werkzaam, maar vanwege de situatie hebben de winkeleigenaren die twee laten gaan. Ik mocht blijven, maar ze konden het op den duur toch niet redden. Dus vandaar dat ik vandaag zonder werk zit. Ik ben niet de enige, er zijn ook anderen die hetzelfde net als mij mee hebben gemaakt. Vandaag heb je brood en morgen niet.”

Negesty, die in een supermarkt werkzaam was, zegt, dat zij ook op zoek is naar een andere baan. “De dochter van de werkgever neemt mijn werk over, maar ik heb nog een tijd tot ik geen ander werk vind. Als ik blijf wordt het wel tegen een lage betaling en dat gaat helemaal niet zo. Ik zet juist meer energie in mijn werk en krijg al een lage betaling.” Negesty is ook al dagen op zoek naar een werk.

“Zelfs als schoonmaakster heb ik gesolliciteerd, maar tot heden heb ik niets gehoord. In deze tijd moet je zelf een profiel hebben als je als schoonmaakster gaat werken. Diploma’s tellen, maar bij de hogere functies telt ook je gezicht. Dat maakt dat het land niet vooruit gaat. Ik hoop dat ik tenminste wat kan vinden”, aldus Negesty. 

TM 

error: Kopiëren mag niet!