Sleepwagen die dodelijke aanrijding veroorzaakte was slecht onderhouden

Laurens stond donderdag voor Kantonrechter Roy Elgin. Laurens wordt verweten dat hij als chauffeur van een sleeptruck heeft gereden over de Wijdenboschbrug en aan de voet van de brug in botsing kwam met een auto.. Een vrouw kwam hierbij om het leven. Hij bestuurde de sleepwagen, terwijl hij alleen een B-E rijbewijs heeft en dus alleen personenauto’s mag besturen. De verdachte wordt dan ook verweten dat hij zonder rijbewijs heeft gereden.

Laurens legde uit, dat hij de sleepwagen reed en dat plotseling de remmen waren uitgevallen. Hij was toen op de hoogste punt van de brug en de sleepwagen denderde vervolgens naar beneden. Om de kans op schade te verkleinen bleef hij de remmen pompen in de hoop dat die weer zouden  werken. Daarnaast schakelde hij naar een lagere versnelling en schuurde hij tegen de zijkanten van de brug aan om zijn snelheid te verminderen. Dit alles hielp niet veel, want de sleepwagen denderde door naar beneden. Op de vraag van de rechter waarom hij het voertuig niet heeft uitgemaakt, gaf Laurens te kennen dat hij vanwege paniek daar niet aan heeft gedacht.

De sleepwagen botste aan de voet van de brug met een personenauto. Het slachtoffer raakte bekneld. De brandweer moest het voertuig volledig open knippen om het slachtoffer te bevrijden. Inmiddels had zij het leven gelaten. Ook liepen drie andere voertuigen schade op.

De verdachte zei bereid te zijn om de schade te vergoeden. Het Openbaar Ministerie vroeg uitstel om de schade van de voertuigen te kunnen na te trekken. De Kantonrechter besliste dat op de volgende zitting de weduwnaar van het slachtoffer ter terechtzitting zal worden gehoord.

De zaak is uitgesteld naar 11 november en de verdachte blijft aangehouden. Laurens wordt bijgestaan door advocaat Maureen Nibte.

error: Kopiëren mag niet!