Vaccinatiedekking doelgroep vanaf 12 jaar bijna 50 procent

Suriname zit op bijna 50% vaccinatie van de doelgroep. De vaccinatiedekking gaat gestaag omhoog en de bereidheid om te vaccineren is in de afgelopen periode toegenomen. Het aantal prikken heeft volgens Soenita Nannan Panday-Gopisingh de verwachtingen overtroffen. Tijdens de Covid-19-persconferentie van donderdag presenteerde zij de meest recente cijfers. 

Ten aanzien van het dekkingspercentage van het vaccinatieprogramma gaf Nannan Panday-Gopisingh aan, dat nu bijna 50% van de doelgroeppopulatie gedeeltelijk is gevaccineerd. Het totaal aantal volledig gevaccineerden is bijna 38% (37,87%). De totale populatie bestaat uit 601.158 personen, maar de te prikken doelgroep is de populatie vanaf 12 jaar, en die bestaat uit 481.651 personen. De percentages worden vanuit deze groep berekend. 

Het aantal opnames bestaat thans uit bijna 75% niet-gevaccineerden. Hier gaat het om cijfers van de periode 1-13 oktober. Volledig gevaccineerden maken 14% uit van de opnames. Niet-gevaccineerden vormen ongeveer 75% van het aantal overledenen, terwijl volledig gevaccineerden 2.3% van deze categorie uitmaken.

De verhouding man-vrouw bij de opnames is ongeveer evenveel: respectievelijk 47% en 52%. Bij de doden zijn iets meer mannen dan vrouwen. Voor wat betreft leeftijdsgroepen is 60- tot 80-jarigen 11,4% van de opnames. Nannan Panday-Gopisingh zei dat er ook kinderen worden opgenomen. Deze groep vormt 1,5% van de opnames. Onder de overledenen zijn geen kinderen.

Naar woonplaats gezien zijn de meeste opgenomen personen afkomstig uit Paramaribo, 58,3%, gevolgd door Wanica. Ditzelfde geldt voor de categorie overlijdens. 

error: Kopiëren mag niet!