Klein ondernemers zetten door

“Meedoen met de verkoop van groenten zag ik niet meer zitten”, zegt Susan aan de krant. “Ik haalde helemaal niets eruit en draaide op den duur op verlies. Ik maakte geen winst en moest alleen maar in mijn zak gaan. Als de spullen niet verkocht zijn, zat ik ook er mee en dan lijd je dubbel verlies. Ik besloot maar iets anders te doen.” Na acht maanden heeft Susan haar eigen stand waar zij ijsjes en smoothies verkoopt, halal kip en gestoofde vruchten. “Alles komt uit eigen middelen”, zegt Susan.

“Aan kippenkweek deden wij al een tijd, dus besloot ik in plaats van de wederverkoop voor eigen verkoop ook te doen. Het idee van ijsjes en smoothies verkopen kwam van mijn dochter. Het is vaak heet en in de buurt bij mij zijn er weinig winkels en de gestoofde vruchten komen van mijn moeder. Het nam echt even tijd voor ik alles op een rij kreeg. Soms heb je de dingen voor je, maar je ziet het met een ander oog, pas wanneer je nuchter nadenkt komen dingen bij elkaar. De verkoop gaat goed en ik heb nu nog niets te klagen. Het verkopen van smoothies gaat nog sneller.”

Marsen die ook een kleine winkel had, besloot een andere business branche uit te proberen. “De verkoop ging niet en middelen zijn ook duur geworden. Ik verkocht levensmiddelen en warme maaltijden, maar het ging moeilijk.” Nu verkoopt hij nog steeds warme maaltijden, maar hij heeft de winkel veranderd in een ruimte waar men aan gokspelen kan doen en loten kopen.

“De meeste recepten heb ik online gevonden. Met het talent van mijn vrouw maken wij broodbeleg op een heel andere manier.  Ik dacht er al een tijd over en het is me nu wel gelukt. Je gaat vaak genoeg goed moeten nadenken voor je met iets start en ook kijken of je winst eruit haalt. Het gaat nu wel goed en ik hoop dat het zo door blijft gaan. Uiteindelijk kun je toch iets doen waarvan je houdt en waaraan je kan verdienen”. 

TM 

error: Kopiëren mag niet!