Alleen gevaccineerd SLM-personeel nog welkom op de werkvloer

Volgens een interne SLM bekendmaking heeft de CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Paul de Haan, bekendgemaakt dat met ingang van maandag 18 oktober alleen medewerk(st)ers die gevaccineerd zijn tegen het Covid-19 virus worden toegelaten tot de werkplekken van de luchtvaartmaatschappij.

Medewerk(st)ers worden verplicht wanneer zij aan het werk verschijnen om een vaccinatiekaart te laten zien. (Nog) niet gevaccineerden moeten wekelijks een bewijs van een sneltest tonen. 

“SLM respecteert keuze personeel om zich niet te laten vaccineren”

De SLM-directie stelt wel, dat de keuze van een medewerk(st)er om zich niet te laten vaccineren wordt gerespecteerd. “Echter hebben wij een wettelijke plicht om onszelf, overige medewerkers en derden op de werkplek tegen besmetting van het Covid-19 virus te beschermen”, aldus Paul de Haan. 

Hij zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, “geen indicatie” te hebben, “dat niet gevaccineerden zich niet willen laten testen”.

Volgens hem is het bedrijf genoodzaakt maatregelen te treffen, met het oog op de Deltavariant van het Covid-19 virus, waarvan nu, aldus De Haan, ook kinderen het slachtoffer worden.

PK

error: Kopiëren mag niet!