Oud-commissaris en inspecteur van politie opgepakt in 478 kilo cocaïne-zaak

In de zaak waarin in september 478 kilo cocaïne werd aangetroffen in een busje bij een adres aan de Smaragdstraat in Paramaribo-Noord zijn inspecteur van politie D.E. (veiligheidsman van de vicepresident – zie foto) en oud-commissaris R.P. aangehouden. 

Hun mogelijke betrokkenheid was al enige tijd bekend.

Een speciaal team van de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname had op 1 september een inval gedaan in twee woningen aan de Smaragdstraat. In een busje dat geparkeerd stond in de garage van één van de woningen werd de grote hoeveelheid cocaïne in zakken aangetroffen. 

Vermoedelijk was de cocaïne afkomstig uit een in de omgeving van Moengo aangetroffen uitgebrand sportvliegtuigje. 

Bij de inval werd  een 31-jarige vrouw met de Dominicaanse nationaliteit aangehouden en in verzekering gesteld.

Het Openbaar Ministerie meldt woensdagavond, dat aan de twee ingesloten verdachten een beperking vrij verkeer is opgelegd op grond van artikel 40 lid 4 van het Wetboek van Strafvordering, hetgeen inhoudt dat er gedurende 14 dagen geen vrij verkeer zal zijn tussen hen en hun raadslieden.

error: Kopiëren mag niet!