CARICOM-lidlanden bereiden zich voor op VN Klimaattop COP26 in Schotland

De 22th Special Meeting of the Conference of Heads of Government of the Caribbean Community (CARICOM) vond maandag plaats via videoconference. Aan deze conferentie namen president Chandrikapersad Santokhi deel en en de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM).

De vergadering heeft zich gebogen over de gemeenschappelijke positie die de CARICOM-gemeenschap zal innemen tijdens de Conference of the Parties 26 (COP26) ofwel de VN Klimaattop. De COP26 zal van 1-12 november 2021 worden gehouden in Glasgow, Schotland, in het Verenigd Koninkrijk. 

De Conference of the Parties (COP) is een jaarlijks terugkerende conferentie die georganiseerd wordt door de Verenigde Naties met als onderwerp klimaatverandering. President Santokhi zal deelnemen aan deze 2te bijeenkomst van de conferentie waar afgevaardigden uit bijna 200 landen worden verwacht. 

Suriname en Guyana hebben het voornemen gezamenlijk op te trekken, vanwege het gemeenschappelijke belang van voornamelijk carbon belasting en bescherming van de mangrovebossen. 

error: Kopiëren mag niet!