Politie Paranam beschikt nog steeds niet over eigen dienstvoertuig

De politiepost te Paranam zit nu al maanden zonder een dienstvoertuig. Zoals eerder bekend was, zou het politievoertuig van Paranam in februari van dit jaar betrokken zijn geweest bij een aanrijding. Hierdoor kunnen de agenten hun werkzaamheden nog steeds niet optimaal uitvoeren, omdat ze afhankelijk zijn van de assistentie van andere politieposten in de omgeving, zoals Domburg.

Enkele burgers gaven reeds eerder aan, dat de samenleving de dupe is van dit probleem. Het is nog steeds niet bekend waarom de politiepost niet over een eigen dienstvoertuig beschikt.

Een burger zegt tegenover Dagblad Suriname, dat er in deze drukke vakantieperiode helemaal geen surveillance te merken is. “Er is heel veel drukte op de wegen. Velen begeven zich naar de vakantieoorden. Heel wat mensen houden zich bezig met feesten, anderen houden zich in grote groepen op voor de winkels of langs de straat – bezig met alcohol en muziekoverlast. Als er naar de politiepost van Paranam wordt gebeld om een klacht in te dienen, geven de agenten aan dat ze zullen vragen om assistentie, maar uiteindelijk komt niemand opdagen. Er zijn heel veel burgers die zich schuldig maken aan het overtreden van de lockdown tijden. Burgers die onnodig zorgen voor muziekoverlast, tot na 12 uur ’s avonds. Maar, gewoon niemand die optreedt.”

Het Korps Politie Suriname liet eerder weten, dat ze hard zou optreden tegen lockdown overtreders, snelheidsduivels en feestvierenden. De burgers zien dus graag dat er daadwerkelijk wordt opgetreden.

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht om een woordvoerder van het Korps Politie Suriname te spreken omtrent dit probleem, maar heeft vooralsnog geen reactie kunnen krijgen.

SK

error: Kopiëren mag niet!