Fury-Wilder gaat strijd aan in trilogiegevecht

De ongeslagen strijder Tyson Fury uit Groot-Brittannië en Deontay Wilder van de VS zullen voor de derde keer strijden om de WBC-titel, in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

Fury gaat voor de eerste verdediging van zijn WBC-titel sinds hij vorig jaar Wilder versloeg. In dat gevecht, in februari 2020, kwam Fury naar voren met verbluffende masterclass-prestaties om de overwinning veilig te stellen na technisch knock-out in de zevende ronde, toen de hoek van Wilder de handdoek in de ring gooide om verdere straf voor hun bokser te voorkomen.

De eerste wedstrijd, in december 2018, eindigde in een controversiële split-decision-trekking, waarbij Fury Wilder versloeg met 84-71 voor algemene stoten, waaronder 46-40 stoten en 38-31 krachtige stoten. De Amerikaan behaalde echter twee dramatische knockdowns in de 9e en 12e ronde.

Tyson Fury is ongeslagen. De “Gypsy King” versloeg Wladimir Klitschko in 2015 om de WBA-, IBF-, WBO- en IBO-titels te winnen, maar werd later van zijn riem ontdaan vanwege middelenmisbruik. Sinds zijn terugkeer in de ring versloeg hij Sefer Seferi en Francesco Pianeta, en Tom Schwarz, voor zijn twee gevechten met Wilder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: