Nations League: Frankrijk verslaat na 2-0 achterstand België met 2-3

Frankrijk knokte zich tegen België donderdag 7 oktober volledig terug na een 2-0 achterstand en bereikte de Nations League-finale.

De Rode Duivels namen in het Italiaanse Turijn een 2-0 voorsprong, waarna Les Bleus zich in de tweede helft terug vochten en in blessuretijd zelfs de 2-3 maakten. 

‘We zijn hier naartoe gekomen om een finale te spelen, en we zullen zondag met een prijs in onze handen staan’, sprak bondscoach Didier Deschamps na afloop van de wedstrijd tegenover de Franse zender TF1.

De zege op België vond hij uiteindelijk dik terecht. ‘In de twintig minuten dat zij goed speelden, maakten ze er twee. Daarna kwamen we nauwelijks in de problemen en kregen we meer dan genoeg kansen. Dat we deze wedstrijd uiteindelijk op déze manier winnen, dat toont de kracht en het karakter van deze ploeg.’

‘We zijn allemaal trots op de spelersgroep en de staf’, zo sprak Antoine Griezmann, die de penalty verdiende waaruit de 2-2 viel. ‘We begonnen goed, maar zakten daarna ver terug en kwamen er niet meer uit. In de rust zei iedereen vervolgens de juiste dingen, we wisten dat een doelpunt een gamechanger zou zijn. Kylian en Karim (Mbappé en Benzema) deden het na rust geweldig in het druk zetten, scoren en het verschil maken. Het was simpelweg een fantastische wedstrijd.’

Frankrijk neemt het in de finale zondag op tegen Spanje, dat woensdagavond Italië versloeg. De Belgen en de Italianen strijden (eveneens zondag) nog om het brons.

error: Kopiëren mag niet!