Rico Verhoeven vindt in Jamal Ben Saddik nieuwe tegenstander in gevecht om wereldtitel

Nadat eerder deze week een streep werd gezet door het titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem is vrijdag duidelijk geworden, dat Glory een vervanger heeft gevonden voor het gevecht. De Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik is nu de tegenstander van Verhoeven op 23 oktober.

Nadat Overeem moest afzeggen vanwege een blessure, zag Verhoeven voor de tweede keer dit kalenderjaar zijn wereldtitelgevecht in het zicht van de haven worden gecanceld. Glory is echter snel op zoek gegaan naar een vervanger en presenteerde vrijdag Ben Saddik als nieuwe opponent.

“Ik ben nooit vergeten wat deze man mij heeft geflikt”

Verhoeven: “Ik ben blij dat er snel een alternatief is gevonden. Belangrijk voor mij was, dat het een tegenstander zou zijn waar het publiek ook naar uit kon kijken. Die is er nu. Ik ben en zal nooit vergeten wat deze man mij heeft geflikt met z’n onsportieve gedrag. Dat heb ik ’m al een keer laten merken in de ring en ik wil ’m er nog eens fijntjes aan herinneren.”

“Ik vind het vervelend voor mijn trainingsmaatje Benny Adegbuyi dat hem die gelegenheid nu op het laatste moment wordt ontnomen, maar hij krijgt dus ook een nieuwe tegenstander. Het gaat met al die gevechten echt een spektakel worden in de Gelredome.”

Verhoeven en Ben Saddik zijn geen vrienden. Glory weet dat zoiets de amusementswaarde ten goede komt. Verhoeven werd tijdens een persconferentie ooit bespuwd door Ben Saddik. Eigenlijk zouden beide heren het eerder dit jaar al tegen elkaar opnemen, maar dat ging niet door vanwege een rugblessure bij Ben Saddik.

Twee keer eerder namen ze het tegen elkaar op. De eerste partij vond in 2011 plaats en werd gewonnen door Ben Saddik. Vier jaar geleden nam Verhoeven op niet mis te verstane wijze wraak. De kampioen trakteerde de Marokkaanse Belg in een uitzinnig Ahoy op een verwoestende knock-out.

error: Kopiëren mag niet!