Oud-Ajacied Bryan Roy veroordeeld voor bedreigen premier Rutte

Roy lijkt het spoor volledig bijster

Oud-Ajacied Bryan Roy (51) heeft demissionair premier Mark Rutte online via Twitter eerder dit jaar bedreigd. In een bericht op Twitter schreef een andere Twitteraar: “We helpen Mark met zijn geheugen wat hij moet doen. Aftreden van Rutte”, met daarbij een link naar een petitie voor het aftreden van Rutte. Op deze tweet werd door Roy op 3 april gereageerd met de opmerking: „Headshot krijgt-ie straks.”

Hij heeft donderdag een taakstraf van 80 uur opgelegd gekregen plus een maand voorwaardelijk cel wegens zijn bedreiging van premier Mark Rutte. Uit het verhoor van Roy is gebleken, dat hij denkt dat Rutte meewerkt aan het terugbrengen van de wereldbevolking tot 5 miljoen mensen en dat corona daarvoor wordt gebruikt. De Officier van Justitie had zes weken cel geëist. Roy was niet aanwezig bij de rechtszaak en had ook geen advocaat gestuurd.

De Officier van Justitie is bang voor herhaling (Roy stopte weliswaar met Twitter maar stapte over naar Telegram) en had daarom tien weken cel waarvan vier voorwaardelijk geëist. De rechter deed meteen uitspraak hield het dus bij een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf. De politierechter woog mee dat Roy geen strafblad heeft.

Rutte deed enkele dagen na de tweet van Roy aangifte ‘omdat hij zich ernstig bedreigd voelde’. Rutte zou echt bang zijn geweest dat Roy hem iets zou aandoen.

Roy werd 23 april verhoord. Hij erkende de tweet te  hebben geplaatst ‘omdat hij vecht voor de kinderen die misbruikt worden’. “Ik vecht voor de kinderen die zijn misbruikt, verhandeld en mishandeld”, verklaarde Roy in het verhoor, zo las de rechter voor. Roy zei in het verhoor dat dat mede de schuld is van Rutte en dat de premier voor een tribunaal moet verschijnen. Volgens Roy is Rutte een van de mensen die meewerkt aan het plan om de wereldbevolking terug te brengen tot 5 miljoen mensen. Daar wordt corona voor ingezet. Rutte zal daarvoor moeten boeten, vindt Roy. 

De politierechter las dat vanmorgen voor uit het politieverhoor. Roy zelf vindt niet dat hij Rutte heeft bedreigd. Maar hij vindt wel dat Rutte een headshot zou moeten krijgen. Rutte moet gestraft worden en eventueel zelfs geëxecuteerd.

De oud-profvoetballer van onder meer Ajax, Nottingham Forest en Oranje (32 interlands) was tot gistermiddag actief op twitter, maar zette zijn account plotseling op non-actief. Hij riep zijn volgers enkele dagen geleden al op hem voortaan te volgen op chatdienst Telegram. Roy liet de afgelopen twee jaar op twitter blijken een tegenstander te zijn van het coronabeleid. Ook steunt hij diverse complottheorieën.

error: Kopiëren mag niet!