Spaanse sportmedia keihard in oordeel over Koeman na verlies Barcelona in Champions League

Met een tweede nederlaag in de Champions League, op bezoek bij Benfica (3-0), komt de positie van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona verder onder druk te staan. Koeman staat donderdag op alle voorpagina’s van de Spaanse sportkranten. De harde conclusie luidt: tegen de touwen, total loss, diep weggezonken en een nachtmerrie.

“Nieuw drama voor Barça in Da Luz”, aldus de Catalaanse krant Mundo Deportivo. “Een monumentale klap voor Barcelona, bespeeld door Benfica in het stadion van de Catalaanse debacles. Ruim 400 dagen na de 2-8 tegen Bayern München wordt in Da Luz met 0-3 verloren van de Portugezen, dezelfde uitslag als eerder tegen Bayern zelf. Nul punten, nul goals. Ronald Koeman balanceert op een koord. De tactische strijd was duidelijk: Jorge Jesus was dapper, Koeman te voorzichtig. De volgende twee Europese wedstrijden tegen Dinamo Kiev (eerst thuis, dan uit) worden twee finales.”

Maar niet alleen Koeman moet het ontgelden in de Spanje. Ook zijn vrij recente Nederlandse aanwinst Luuk de Jong is onderwerp van spot, vanwege de gigantische kans die hij woensdagavond voor open doel miste in Lissabon. “Bij Barça is er altijd een speler die de woede van de fans over zich heen krijgt. Op dit moment is dat Luuk de Jong, die dat gedeeltelijk ook heeft verdiend. De kans op de 1-1 die hij gisteren miste, was belachelijk”, zo schreef Sport, dat vindt, dat de prestaties van de spits een nog groter probleem verhullen. 

Waar Frenkie de Jong als een van de weinigen aan een voldoende wist te komen in Lissabon, stond Luuk diep in ‘het rood’. Diario Sport deelde een 2 uit aan de spits, maar La Vanguardia vond zelfs dat nog te veel en gaf hem een 0. 

Ook vanuit Madrid is de kritiek niet mals. “Het krediet van Koeman is op”, schrijft Marca. “Koeman staat op het randje van de afgrond. Zelfs niet deze zomer was zijn positie zo zwak als nu. De Nederlander heeft weinig argumenten meer over om zijn positie te verdedigen. Als hij nu nog mag terugkeren op de bank bij Barça, is dat omdat er nog geen opvolger klaar staat.”

Ook deze krant acht het onwaarschijnlijk dat Koeman al voor het duel met Atlético naar de uitgang wordt verwezen. “Europa heeft nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt, dat Barcelona niet mee kan met de besten van dit moment. Tenminste, niet in de Champions League. In de Europa League misschien wel, maar daarvoor moeten ze nog derde zien te worden in de groep. Op dit moment is dat zelfs nog onzeker.”

error: Kopiëren mag niet!