ROS schenkt voedselpakketten en schoolbenodigheden in Matawai te Pusugrunu

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een partij schoolbenodigheden en enkele voedselpakketten overhandigd aan de Matawai gemeenschap te Pusugrunu aan de boven Saramaccarivier. Het gaat om lessenaars, schooluniformen voor leerlingen, schooltassen met schriften en schrijfgerei en enkele educatieve speelgoederen ten behoeve van de schooljeugd. 

De minister gaf bij de overhandiging van de spullen aan, dat dit het resultaat is van een gezamenlijke inspanning van ROS en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting met enkele goedhartige individuen uit de particuliere sector en het bedrijfsleven. 

De bewindsvrouwe is ervan overtuigd dat de geste ongetwijfeld in een bepaalde behoefte zal voorzien en dat de leerlingen er dankbaar gebruik van zullen maken om alvast de basis te leggen voor hun verdere studie. 

Het grootopperhoofd van de Matuariërs, Lesley Valentijn was ook aanwezig bij overhandiging van de benodigdheden. Hij toonde zich zeer ingenomen met het gebaar vanuit de regering en kijkt uit naar een hechtere samenwerking met het ministerie van ROS om structurele en duurzamere ontwikkeling tot stand te brengen in zijn bestuursgebied.

error: Kopiëren mag niet!