President Santokhi opent Choi’s Lelydorp

Choi’s Lelydorp is woensdag onder Covid-regels officieel geopend door president Chandrikapersad Santokhi die de aanwezigen toesprak. De supermarktketen creëert met de nieuwe vestiging werk voor vijftig medewerkers. De bouw van de derde Choi’s supermarkt startte in 2018, maar door onvoorziene omstandigheden en de coronacrisis heeft het opleveren van het gebouw langer geduurd dan voorgenomen.

Santokhi zei, dat Choi’s niet alleen producten van wereldformaat levert, maar ook lokale producten aan de man brengt. Hij is ervan overtuigd dat met de opening van het filiaal in Lelydorp vele kleine en middelgrote ondernemers met hun producten toegang zullen krijgen tot het hele land. 

Na het doorknippen van het openingslint mocht het staatshoofd als eerste een rondleiding krijgen in de nieuwe supermarkt.

Een geëmotioneerde Rudy Choi zei, dat zijn ouders in de jaren zeventig begonnen met zelfgemaakte pindakoek. Later kwam er een winkel en de winkel werd een supermarkt. Vandaag de dag is Choi’s een niet weg te denken fenomeen in Suriname. Het geheim achter het succes is hard werken. De directeur sprak zijn dank uit naar het personeel dat zich dagelijks inzet om klanten te voorzien van een goede service. 

President Santokhi heeft benadrukt dat de belangrijkste boodschap die ondernemer Rudy Choi geeft, is dat hij vertrouwen heeft in Suriname. “Als hij geen vertrouwen had, was hij vanwege de financiële uitdagingen van het land en de coronacrisis niet doorgegaan.  Wij als regering willen ondernemerschap de ruimte geven om zich te ontwikkelen,” aldus de regeringsleider.  

error: Kopiëren mag niet!