China schenkt Suriname partij medische hulpmiddelen

China heeft woensdag een partij medische hulpmiddelen geschonken aan Suriname. De schenking werd in ontvangst genomen door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

“Dit is niet de eerste keer dat de Volksrepubliek China ons land ondersteunt met middelen in de strijd tegen Covid-19”, merkte de bewindsman op. 

De schenking omvat onder meer Sinopharm-vaccins, mondmaskers, handschoenen en ventilatieapparaten.

Minister Ramdin is China zeer erkentelijk voor deze geste. China heeft Suriname vanaf het begin ondersteund in de strijd tegen Covid-19. “Suriname is nog steeds aan het worstelen met deze pandemie, waar we snel uit moeten zien te komen.”

De bewindsman voegde eraan toe, dat de situatie veel erger zou zijn zonder de ondersteuning van de Volksrepubliek China. Hij legde vooral de nadruk op de sterke diplomatieke relatie tussen beide landen, en sprak de hoop uit dat deze op elk gebied nog sterker zal worden. 

Minister Ramdin sprak ook zijn bijzondere waardering uit voor deze geste, die zeker goed gebruikt zal worden. Het moet volgens hem echter niet uit het oog worden verloren, dat vaccineren nog steeds het belangrijkste is. 

Ambassadeur Han Jing, die namens de Volksrepubliek China de goederen aan minister Ramdin overhandigde, zei dat zijn land meevoelt met alle landen in de wereld. “We merken dat de effecten van Covid-19 niet alleen impact hebben gehad op de gezondheid, maar ook op de economie”. China heeft daarom gemeend om Suriname nog eens te voorzien van medische artikelen. Suriname is een van de eerste landen in de Caribische regio die diplomatieke banden onderhouden met de Volksrepubliek China. Het Aziatische land belooft Suriname te blijven ondersteunen en het partnerschap te willen voortzetten. “Wij zullen de Surinaamse overheid blijven ondersteunen”, benadrukte ambassadeur Han Jing.

error: Kopiëren mag niet!