Mexicaan Passy tijdelijk bondscoach van Natio

De Mexicaan Jacques Passy is tijdelijk aangesteld als interim-bondscoach van Suriname, aldus de Surinaamse voetbalbond (SVB) maandag. Passy was eerder bondscoach van Saint Kitts en Nevis en de Dominicaanse Republiek. Natio meldt inmiddels zijn aanstelling ook op social media.

Passy is de tijdelijke opvolger van Dean Gorré, die eind juli werd ontslagen. De Mexicaan zal in elk geval de duels in november coachen. Suriname blijft op zoek naar een permanente trainer.

Onder Gorré, oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Ajax, wist Suriname zich voor de Gold Cup te kwalificeren. Daarin werd de ploeg na twee nederlagen en een zege uitgeschakeld in de groepsfase.

Gorré stond nog tot 2023 onder contract bij Suriname. Vanwege een conflict tussen de SVB en Gorré werd deze onlangs met ontslag gestuurd.

Suriname is al uitgeschakeld in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. De ploeg speelt in november vriendschappelijk.

Passy is overigens geen onbekende voor de SVB. Al in 2014 was de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond in onderhandeling met Passy om het roer bij het nationaal voetbaleftal over te nemen. Van 27 tot en met 31 juli 2014 was Passy in Suriname om gesprekken voort te zetten en eventueel een conceptovereenkomst te tekenen als er vorderingen geboekt zouden worden. Het zou gegaan zijn om een contract van vier jaar.

Passy en zijn staf zouden gratis werken voor de SVB. Hun geld hadden ze moeten krijgen in de vorm van bonussen als ze topprestaties bereikten, bijvoorbeeld het halen van de eindronde van de CONCACAF Gold Cup.

error: Kopiëren mag niet!