Britse profbokser Joshua verliest al zijn titels aan Oekraïner Usyk

De Britse profbokser Anthony Joshua heeft zaterdagavond in het Tottenham Hotspur-voetbalstadion in Londen al zijn titels verloren aan Oleksandr Usyk, Oekraïne. De Oekraïner mag zich de nieuwe kampioen noemen in de wereldtitels zwaargewicht bij de bonden WBA (Super), IBO, IBF en WB.

De Britse profbokser Anthony Joshua heeft zaterdagavond in het Tottenham Hotspur-voetbalstadion in Londen al zijn titels verloren aan Oleksandr Usyk, Oekraïne. De Oekraïner mag zich de nieuwe kampioen noemen in de wereldtitels zwaargewicht bij de bonden WBA (Super), IBO, IBF en WB.

De Britse profbokser Anthony Joshua heeft zaterdagavond in het Tottenham Hotspur-voetbalstadion in Londen al zijn titels verloren aan Oleksandr Usyk, Oekraïne. De Oekraïner mag zich de nieuwe kampioen noemen in de wereldtitels zwaargewicht bij de bonden WBA (Super), IBO, IBF en WB.

Na een enerverend gevecht over twaalf ronden werd Usyk door de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen op punten: 117-112 116-112 115-113. 

Voor Usyk was het zijn negentiende overwinning als profbokser in negentien partijen. Het was pas zijn derde gevecht in het zwaargewicht. Hij was eerder de onbetwiste wereldkampioen in het cruisergewicht. Usyk veroverde olympisch goud in het zwaargewicht bij de Olympische Spelen van Londen 2012.

Voor de 31-jarige Brit Joshua was het zijn tweede nederlaag in 26 profduels. Hij was zwaarder en groter en beschikte tevens over een langere ‘reach’ dan zijn opponent, die zich echter door zijn snellere voetenwerk goed staande wist te houden en tevens flink uitdeelde.

Usyk was na zijn sensationele overwinning in tranen. Hij is na Evander Holyfield en David Haye de derde cruisergewicht die de wereldtitel verovert in het zwaargewicht. “Het gevecht liep precies zoals we ons hadden voorgenomen. Er waren wat lastige momenten, maar eigenlijk ben ik geen moment in de problemen gekomen.”

Joshua was na zijn pijnlijke nederlaag nauwelijks aanspreekbaar. Hij heeft contractueel laten vastleggen dat hij binnen afzienbare tijd recht heeft op een revanchepartij tegen Usyk.

“Ik ga vanavond niet huilend naar huis. Omdat dit nog steeds oorlog is. Ik kan niet mokken. Dat is tijdverspilling. Er komt een herkansing, honderd procent ja. Honderdtien procent!”

error: Kopiëren mag niet!