Nederlandse spelers Memphis Depay en Luuk de Jong helpen Barça aan broodnodige zege

Memphis Depay en Luuk de Jong hebben zondag FC Barcelona aan een broodnodige zege gejolpen in de thuiswedstrijd tegen Levante. Zonder Ronald Koeman en Frenkie de Jong die door schorsingen vanwege rode kaarten op de bank zaten werd Levante met 3-0 verslagen.

De Jong scoorde zijn eerste Barça-goal. Nadat Memphis Depay al binnen zes minuten een penalty had versierd én benut was het na veertien minuten Luuk de Jong die er direct 2-0 van maakte.

Op aangeven van Sergiño Dest bleef de Oranje-international de rust zelve waardoor er binnen het kwartier twee Nederlanders op het Catalaanse scoreformulier stonden. Dat was voor het eerst sinds 15 juni 2003 toen Patrick Kluivert en Marc Overmars trefzeker waren op bezoek bij Valencia, zo schrijft het AD.

De 3-0 kwam er uiteindelijk alsnog in blessuretijd. Ansu Fati zorgde voor een succesvolle rentree en wist met een schot in de benedenhoek de eindstand op 3-0 vast te zetten, waarna zijn teamgenoten hem op de schouders namen.

De slechts 18-jarige Fati maakte zijn eerste speelminuten voor FC Barcelona sinds 7 november vorig jaar, waarna hij maandenlang kampte met de gevolgen van een meniscusblessure. 

error: Kopiëren mag niet!