Ongelooflijk: Van Beek maakt zijn 8ste eigen goal in eredivisie

De 27-jarige verdediger van SC Heerenveen Sven van Beek maakte zondag tegen FC Twente (2-3) voor de achtste keer een eigen doelpunt in de eredivisie. Daarmee scherpte de pechvogel zijn eigen record nog verder aan.

Met de zevende eigen goal uit zijn loopbaan pakte Van Beek als speler van Willem II op 1 mei van dit jaar het record dat hij tot dan toe deelde met de Braziliaanse oud-Spartaan Marilia. Dat deed hij uit tegen FC Utrecht, een duel dat hij eveneens met 3-2 verloor. 

Door zijn mislukte tikkie terug op doelman Xavier Mous werd Van Beek de zesde speler die voor drie verschillende clubs een eigen doelpunt produceert in de eredivisie. Jo Walhout, Heini Otto, Daan Schrijvers, Niels Overweg en Danny Hesp gingen hem voor.

error: Kopiëren mag niet!