Twee borrelende overtreders avondklok in bar met softdrugs in bezit

De zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname, bijgestaan door leden van het Nationaal Leger en medewerkers van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname, heeft zondagavond 19 september tijdens de avondklok een bar bezocht aan de Pandiet Paltan Tewarieweg. Daar bleken enkele mannen aan het borrelen te zijn. Die mannen kregen een bestuurlijke boete opgelegd, zo meldt het korps.

Op een gegeven moment gedroegen twee van die mannen, M.S. (27) en M.D. (39) zich vreemd. Dat was aanleiding voor een inspecteur de opdracht te geven ze te fouilleren. Agenten troffen vervolgens vijf blokjes hasj met een gewicht van 500 gram en een wikkel marihuana van 20 gram, aan in de tas van de M.S. In zijn tas zaten ook een digitale weegschaal en geld.

In de tas van M.D. trof de politie een wikkel “sukru ” met een gewicht van 1.57 gram en een revolver met vijf scherpe patronen aan. 

De drugs, digitale weegschaal, het vuistvuurwapen met scherpe patronen en het geld, dat vermoedelijk van de drugsopbrengst afkomstig was, zijn door de politie in beslag genomen.

Hierna werden beide verdachten naar het politiebureau Livorno overgebracht in afwachting op hun voorgeleiding. 

M.S. heeft gebruikt gemaakt van zijn zwijgrecht, terwijl M.D. heeft verklaard dat hij het wapen ongeveer twee weken geleden voor zijn eigen veiligheid had gekocht.

De twee werden na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade die belast zijn met het verder onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!