Kopstuk in cocaïne mafia en ‘Marengo’ liquidatieproces gearresteerd op Curaçao

In Suriname geboren Nederlander opgepakt in hotel op eiland

In een hotel in de wijk Jan Thiel in Willemstad op Curaçao is een crimineel opgepakt door justitie en politie die diensten verleende aan de beruchte crimineel Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het grootscheepse liquidatiestrafproces ‘Marengo’. De op Curacao gearresteerde man is de 49-jarige in Suriname geboren Nederlander Gregory ‘Greg’ F. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel, zo berichten woensdag 22 september De Telegraaf en het AD.  

Het Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van F. op verdenking van grootschalige cocaïnehandel. 

F. verblijft afwisselend in Nederland en Suriname en heeft een Nederlandse paspoort. Hij werd vrijdag opgepakt in een luxe hotel op verzoek van de Nederlandse politie, nadat de opsporingsdiensten informatie kregen dat hij hier verbleef.

F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi. In juli 2015 stuurde Taghi, volgens justitie, hem een bericht toen er een grote wapenvondst gedaan was in Nieuwegein. “Ja staat overal sir. Grootste wapenvondst ooit, gelukkig niet alles.”

Daarnaast is er ook berichtenverkeer tussen Taghi en F.  na de moord op spyshophouder Ronald Bakker op 9 september 2015. Zo stelt Taghi Gregory F. op de hoogte van de moord. Deze berichten zijn toegevoegd aan het strafdossier Marengo. 

Politie en OM zien F. als een belangrijk contact van kopstukken uit het liquidatieproces Marengo rond Ridouan Taghi. F. zou verantwoordelijk zijn voor de grootschalige smokkel van cocaïne naar Nederland. Hij is volgens de bronnen ook een contact van een van de grootste cocaïne Surinaams-Nederlandse kopstukken, die in 2014 nog werd veroordeeld tot een forse celstraf. Greg F. wordt zaterdag al naar Nederland gevlogen.

Recent werden nog een ander kopstuk opgepakt, die door de politie en OM als belangrijke partner van de Marengo-groep wordt gezien. In juli pakte de Braziliaanse politie de voortvluchtige en veroordeelde Gerel Palm op. Hij is bij verstek veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dubbele moordpoging en wordt door het OM gezien als de man die Spyshophouder Ronald Bakker in Huizen doodschoot in 2015. Het is een van de moorden uit het proces Marengo.

(Bron foto: crimesite.nl)

error: Kopiëren mag niet!